Historia

Tiesitkö, että kaupungin vanhin optikkoliike Uusi-Optiikka on palvellut Uusikaupunkilaisia jo 40 vuoden ajan?

Uusi-Optiikka on perustettu 1. kesäkuuta vuonna 1977. Optikko Synnöve Tapio ja Juhani Tapio aloittivat toiminnan Postitalon tiloissa osoitteessa Alinenkatu 36 (nykyinen Merenneito). Tiloissa oli vuoden ajan toiminut ns. vanhan ajan Christian Nissenin optikkoliike, josta Tapiot jatkoivat.

U:gissa oli silloin kaksi muutakin optikkoliikettä Muukkosen kello- ja optikkoliike (nykyinen Instru) ja optikko Haapanen linja-autoasemalla.

Vuonna 1990 liiketoiminta siirtyi uusiin tiloihin Alinenkatu 26:een (nykyinen KoruVakka). Tällöin tilat olivat kahdessa kerroksessa. Muutto nykyiseen yhdessä tasossa olevaan liiketilaan tapahtui vuoden vaihteessa 2001-2002.

Liike kuului 10 vuotta TähtiOptikko-ketjuun. TähtiOptikko -ketjun hajottua liike liittyi Fenno Optiikka -ketjuun. Fenno Optiikassa liike on ollut mukana ketjun perustamisesta asti. Ketjuun kuulumisesta huolimatta yksityiselle liikkeelle on aina ollut tärkeää saada toimia itsenäisesti.

Uusi ja vanha omistaja jakavat samat arvot. Liikkeelle asiakas ja palvelu ovat aina olleet tärkeitä. Lisäksi yksilöllisyys, hyvät laadukkaat tuotteet ja ammatillinen kunnianhimo ovat tärkeitä arvoja.

- Kun on tehty itse töitä yrittäjänä, on etuna ollut, että tunnemme asiakkaamme hyvin ja asiakkaat ovat tienneet kenen kanssa asioivat.

Tästä jatkaa ja tähän pyrkii myös uusi yrittäjä.

historia1

historia2

historia3

historia4